AVA MENÜÜ

Mustamäe riigigümnaasiumis peeti sarikapidu

15.06.2022

Eile oli Mustamäe riigigümnaasiumi sarikapidu, kus tähistati koolihoone maksimaalse kõrguse saavutamist. Sarikapeo traditsiooniks on tänada ehitajaid ja soovida ehituse lõpetamiseks jõudu.

Riigi Kinnisvara, Haridus- ja Teadusministeerium ja Eesti Arhitektide Liit korraldasid Mustamäe riigigümnaasiumi arhitektuurikonkursi, mille võitis Arhitekt Must ideekavandiga „Kuppelmaastik“. Ideekavandi autorid on Alvin Järving, Ott Alver, Mari Rass, Jõnn Sooniste, Katrin Vilberg ning Lisett Laurimäe.

 

Mustamäe riigigümnaasiumit ehitab OÜ Astlanda Ehitus. Ehituslepingu maksumuseks on ligi 13 miljonit eurot. Sisearhitektuuri eest T43 Sisearhitektid ning maastikuarhitektuuri eest hoolitseb OÜ Väli. Konstruktsioonide projekteerimise eest vastutab Inseneriprojekt OÜ ja tehnosüsteemid projekteeris Aden Projekt OÜ. Omanikujärelevalvet teostab Tallinna Linnaehituse AS. Projektijuhtimise eest vastutab Hoco OÜ.

 

Mustamäe riigigümnaasiumi netopinnaks on koos võimlaga ca 8066 m2, mis mahutab õpilasi 1080, lisaks õpetajad ja personali kokku 120 inimest. Ehituse perspektiivses teises etapis on ette nähtud laiendus õppetööd toetavatele ruumidele, millega koos on hoonete brutopind kuni 16 000 m2. Mustamäe riigigümnaasium asub Tallinnas,  Akadeemia tee 25. Hoone rajamist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond. Koolimaja alustab tegevust 2023. aasta 1. septembril.

 

 

Sündmuse fotod on leitavad SIIT.
Fotode autor: Rene Suurkaev